Tippe på Tour de France 2022

Tour De France tipping og odds 2022

Tour De France tipping og odds 2022

Tour de France er nok det aller mest berømte og prestisjetunge landeveisrittet inne sykkelsporten. Du kan tippe på Tour de France hos alle de norske bettingsidene på nettet. På den måten gjør du dette underholdende sykkelrittet desto mer spennende å følge med på. 

Du kan tippe på Tour de France 2022 hos disse bettingsidene:

Tour de France 2022 

Tour de France 2022 er den 109. utgaven av dette svært så tradisjonsrike sykkelrittet. Første gang det ble avholdt var allerede i 1903, og siden har det gått hver sommer foruten første og andre verdenskrig. 

I år består Frankrike Rundt av 21 dagsetapper, spredt over 23 døgn. Som har blitt standard i senere tid, stiller også denne gangen 22 lag til start. Rittet er berømt og beryktet for sine klatreetapper, og vi kan sikkert se frem til mye spenning i de franske fjellheimer også denne gangen. 

Sykkelsporten står sterkt her til lands, både blant utøvere, fans og tippere. Mange gleder seg nok til å følge Tour de France nøye på stor og liten skjerm, og da får man ekstra spiss på moroa ved å ha satt noen kroner på oddsen i forkant.

Viktige datoer for årets Tour de France

Tour de France er det andre av de tre store landeveisrittene som hvert år arrangeres i Europa, altså kommer det etter Giro d’Italia og før Vuelta a Espana. Vanligvis går Frankrike rundt midt på sommeren, og årets utgave er ikke noe unntak. Starten går den 1. juli. I år skal de tre første etappene gå i vårt kjære naboland Danmark. Det er jo en stolt sykkelnasjon med betydelige meritter, så publikumsinteressen vil nok være deretter når feltet samler seg ved startstreken i selveste København. 

Etter tre etapper gjennom Sjælland og Jylland, flytter løpet til det nordøstlige ytterpunktet av Frankrike, Dunkerque. Derfra går de neste etappene slag i slag ned gjennom landet, hvor rytterne skal få bryne seg både på Alpene og Pyreneene. Etappe nummer 20 avsluttes i Rocamadour, sør i det sentrale Frankrike. Derfra flyttes løpet nord til nasjonens hovedstad, Paris, hvor siste og 21. etappe avholdes og rytterne omsider krysser målstreken på Champs-Élysées den 24. juli. Da har i alt knappe 333 mil blitt tilbakelagt i sykkelsetet.   

Hvilke ryttere deltar i Tour de France 2022?

Svært mange av de største navnene innen sykkelsporten har satt sitt preg på Tour de France opp gjennom årene. Blant de største stjernene vi kan glede oss til å følge i 2022, kan vi nevne de to slovenske råtassene Tadej Pogacar og Primoz Roglic, den danske rytteren Jonas Vingegaard, Daniel Martínez fra Colombia, samt den britiske superveteranen Thomas Geraint. 

Pogacar har vunnet de to siste utgavene av Tour de France. Han er fremdeles kun 23 år gammel, og det er nesten skremmende å tenke på hva han kan oppnå i løpet av karrieren fremover. Landsmannen Roglic er heller ingen sinke, og står med hele 3 sammenlagtseiere i Vuelta a Espana.

Jonas Vingegaard nyter hjemmefordel i de tre første etappene, og 25-åringen har sterk fremgang å vise til i løpet av de to siste sesongene. Det skal bli spennende å se hvordan han presterer sammenlignet med lagkameraten, Roglic. Daniel Martínez er på sin side en solid konkurrent som ennå ikke har store meritter å vise til. Colombianeren har lenge levd litt i skyggen av landsmannen, Egan Bernal, som vant Tour de France i 2019. Bernal stiller ikke til start i år, etter en stygg treningsulykke i sesongoppkjøringen. 

Thomas Geraint er kanskje ikke rytteren han engang var, men fortjener likefullt å nevnes blant de store utfordrerne i årets Frankrike Rundt. Waliseren har rukket å bli 36 år gammel, og kan vise til en merittliste som inkluderer OL-gull fra både 2008 og 20012, samt sammenlagtseier i Tour de France i 2018.   

Prognose og vinnerfavoritter

Det har blitt veldig populært å tippe på Frankrike rundt her i Norge. Man får en ekstra underholdende opplevelse når man følger etappene, og har noen kroner på en av vinnerkandidatene. Og all den tid rittet varer i drøye tre uker, vil det si mye moro for pengene. 

Det er som alltid et meget sterkt felt som stiller til start i årets Tour de France. En rekke tidligere sammenlagtvinnere utgjør favorittsjiktet, og vi kommer garantert til å se sykkelidrett av aller høyeste klasse underveis. La oss nå se litt nærmere på noen av favorittene, og de som ventes å utfordre dem. Ja, noen ord om Norges deltakere og deres sjanser tar vi også med.

Forsvarende mester er storfavoritt

Oddssetterne er samstemte i sin dom denne gangen. Fjorårsvinner Tadej Pogacar har syltynne odds hos alle de store bettingselskapene. Du finner neppe odds på stort mer enn 1,50 til 1,70. Dette er særdeles knapt for en event som jo strekker seg over 21 krevende etapper. Likevel er det lite å si på favorittstempelet. Pogacar ble den yngste sammenlagtvinneren i Tour de France siden 1904 da han klatret til topps i forfjor, 21 år gammel. Da han fulgte opp med å vinne også i fjor, var et uunngåelig at forventningene skulle stige ytterligere. 

Det er ingen grunn til å tro han ikke er den beste vinnerkandidaten, og om ikke noe uforutsett inntreffer ventes han å rulle inn i Paris i slutten av juli med den gule trøye på. Men odds på godt under 2,00 frister vel neppe for de fleste. 

Nestfavoritt hos bettingsidene er Pogacars slovenske landsmann, den mer rutinerte Roglic. Han har nede i under 5 i odds, jevnt over.  

Flere mulige outsidere

Når vi ser utenom de to slovenske favorittene, finner vi både unge utfordrere og en og annen gammel ringrev. Danske Jonas Vingegaard får altså rulle de tre første tre etappene på hjemlige landeveier denne gangen. Om det er det som gjør at oddsetteren anser han som den tredje mest sannsynlige sammenlagtvinneren er vel å tvile på. Vingegaard er nå tjuefem år gammel, og har vist jevn stigning gjennom flere sesonger – kan dette bli det store gjennombruddet? Odds på rundt 7 tyder på at oddssetterne har troen på det.

Colombianske Daniel Martínez har oppnådd gode resultater i både Tour de France og Giro d’Italia gjennom flere sesonger. Der har han stort sett syklet i støtte for landsmannen Egan Bernal – som har vunnet begge disse prestisjetunge løpene sammenlagt med Martínez som hjelper. Skal assistenten nå klatre helt til topps i mesterens fravær? Odds på rundt 12 tyder på at bettingselskapene ikke ser bort fra det, nei. At rutinerte Geraint Thomas skal vinne sammenlagt for første gang siden 2018 anses som langt mindre sannsynlig. Han får rundt 33 i odds hos oddssetterne. 

Norske vinnersjanser

Sett med norske øyne er det ett navn som det bygges forventninger rundt i forkant av Frankrike Rundt, og det er Tobias Foss. Han vant som første nordmann gjennom tidene, løpet som omtales som «junior Tour de France» i 2019, og har fulgt opp med flere sterke plasseringer i de store løpene. Særlig imponerende var 9. plass sammenlagt i Giro d’Italia i 2021. Når han i år fulgte opp med 54. plass ble det ansett som en skuffelse. Foss står med odds oppe i 500 eller mer, noe som vel ikke er uventet. Han sykler for det nederlandske laget Team Jumbo-Visma som har nestfavoritten, Roglic som sin store stjerne. Å tro at Foss skal havne foran ham (og drøye 135 andre ryttere) er vel litt som å tro på nissen. 

I år deltar også de norske utøverne Carl Fredrik Hagen, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. Sistnevnte står med 3 etappeseiere i Tour de France, den siste fra 2020. Hagen har på sin side tatt 4 etappeseiere, også hans siste triumf kom i 2020. Laengen stiller til start i Frankrike Rundt for 5. gang, uten tidligere å ha gjort seg videre bemerket.

Oddsobjekter på Tour de France

Når det gjelder Tour de France kan du enkelt og greit tippe på hvem som vil vinne sammenlagt hos de fleste bettingselskapene. Da snakker vi altså om et enkelt vinnerspill som ikke kan kombineres med øvrige objekter som del av et system eller et akkumulatorspill. 

Det kan være mulig å spille each-way på vinneren av Tour de France. Da får du lavere odds, men vinner om din valgte rytter kommer blant de 4 beste. I tillegg er det mulig at noen selskaper byr på odds på enkeltetapper. 

Når på året er Tour de France-sesongen?

Tour de France avholdes midt på sommeren hvert år. Det er det midterste av årets 3 store landeveisritt i Europa, og kommer etter Italia rundt og før Spania rundt. Vanligvis starter rittet i begynnelsen av juli og avsluttes mot slutten av måneden. 

Hvordan tippe på Tour de France

Hvis du har lyst til å tippe på vinneren av Tour de France, så er det en enkel sak. Alle de store norske online bettingselskapene har denne eventen på menyen. Bare velg et selskap du stoler på og trives hos, og registrer deg som spiller. Deretter leter du frem Tour de France på menyen. Bare klikk på rytteren du tror vil vinne sammenlagt for å legge han til din kupong. Deretter er det bare å fastsette innsats og klikke «gjennomfør spill», eller lignende. 

Merk at odds foreligger en god tid i forkant av årets Tour de France. Det kan allikevel være lurt å vente til nærme starten før du plasserer ditt spill, slik at du kan følge med på deltakernes form, eventuelle skader og andre utviklinger.